BMT default image, depicting a supergraphic on a grey background

Technisch Maritiem Expert

Job Details

The Role

Wie zijn wij?

BMT Netherlands B.V. is een internationaal opererend expertisebureau met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en is onderdeel van de BMT Group Ltd., U.K., wereldmarktleider op het gebied van onafhankelijke maritieme expertise en consultancy.

BMT Surveys is gespecialiseerd in de (zee)scheepvaart met hoogwaardige kennis op het gebied van lading, (scheeps)techniek en nautische zaken, maar heeft ook specifieke expertise op het gebied van land gebonden objecten zoals kranen, graafmachines, generatoren alsmede brandonderzoeken etc. Onze opdrachtgevers zijn onder andere rederijen, verzekeraars (casco en aansprakelijkheid), advocaten, ladingeigenaren en verzekeraars van lading en materieel. Al onze werkzaamheden worden verricht in het binnen- en buitenland waarbij we 24/7 beschikbaar zijn voor onze klanten.

In verband met uitbreiding van ons team is er voor de vestiging in Rotterdam een vacature ontstaan.

Wat ga je doen?

In de rol van Technisch Maritiem Expert ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig afhandelen van onderzoeken naar maritieme / technische schadeclaims en het schrijven van schaderapportages aan onze opdrachtgevers. Voor de vaststelling van schades is het nodig om contacten te leggen met o.a. klanten, andere betrokken experts, scheepswerven en machinefabrieken waar de reparaties worden uitgevoerd. Daarnaast behoren conditie surveys en taxaties van schepen tot de reguliere werkzaamheden. Het werk is uitermate afwisselend en stelt hoge eisen aan jouw intellectuele vaardigheden en analytisch vermogen, alsmede kennis op het gebied van scheepvaart en techniek. Er is een goede balans tussen kantoor- en veldwerk, waarbij er regelmatig gereisd dient te worden naar het buitenland voor survey werkzaamheden. Het prepareren van expertiserapporten is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden en een goede schrijfvaardigheid in zowel de Nederlandse als Engelse taal is van groot belang.
 
Wat vragen wij van jou?

Wat bieden wij?

Een boeiende werkomgeving met intellectuele uitdagingen en veel vrijheid en verantwoordelijkheden in een team van professionals. Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. 
Hierbij kun je onder andere denken aan:


Share this